pondělí 27. července 2015

6 vecí, ktoré by mali otcovia naučiť svoje deti: Nikto iný to nedokáže!

Otec a dieťa

6 vecí, ktoré by mali otcovia naučiť svoje deti: 

Nikto iný to nedokáže!


Žiadna žena-matka nedokáže dať dieťaťu to, čo mu musí dať jeho otec. 
A platí to aj naopak. 
Otec dáva deťom niečo, čo im nikto iný dať nedokáže.
Mama je neodmysliteľná, ale funkcia otca je tiež veľmi významná. Hoci súčasná doba poukazuje na mnohé netradičné vzorce v rodine, je jasné, že matka je nenahraditeľná. Pozícia otca v rodine je takisto silná a nemenej podstatná. Prečítajte si, ako môže vaše dieťa ovplyvniť otecko.

Strach? To nič nie je!

Otcovia by mali robiť všetko pre to, aby z ich dieťaťa vyrástla samostatná a sebavedomá bytosť. Mali by im poskytnúť podporu, ktorú potrebujú a ukázať, že k životu a prekážkam netreba pristupovať s obavami, ale s odvahou.
Otec v kuchyni

Nájsť si vlastnú cestu

Otec dieťaťa povzbudzuje, aby v sebe objavilo svoje skryté sily a oceňuje jeho snahu. Dáva mu pocit, že je bystrý a sám vie, čo je pre neho dobré. Otec je presne ten, ktorý dieťaťu svoju cestu neprestiera ako tú naj, ale pomáha deťom vyberať si tú vlastnú.

Vážiť si druhých: To je umenie

Najlepší otcovia by mali milovať matku svojich detí. Existuje jeden krásny citát, ktorý túto pravdu vystihuje: „Viete, čo by mal otec urobiť pre dieťa? Milovať jeho matku.“Presne tak, vlastným príkladom ukazujú otcovia deťom, ako si majú vážiť druhých ľudí.
otec a dieťa 2

Pracovitosť: Aj tú majú deti od otcov

Najlepší otcovia sú tí, ktorí zavolajú svoje deti, aby im asistovali. Deti sa tak cítia priam ako dokonalé bytosti, ak sú hoci len podávačmi klincov. Čím rizikovejšia práca, tým sa cítia hrdinskejšie. Otcovia vedia trpezlivo veci vysvetliť a ukázať. A hlavne ich učia, aby si prácu vážili pre jej veľkú hodnotu.
Otec a dievča

S mužmi je väčšia zábava! 

Nikto to nevie tak, ako oteckovia: Hádzať deti do vzduchu až po paflón, skákať do vody, šantiť sa, vymýšľať hry, pretekať sa a jašiť celý deň. Oteckovia sa vedia postarať o zábavu a robia to úplne prirodzene. Deťom cez zábavu ukazujú ľahkosť života a sú to pre dieťa tie najvzácnejie spomienky na celý život..

Prečítajte si článok o tom, v čom sú muži lepší ako ženy: 

6 vecí, v ktorých sú muži/otcovia lepší než my, dámy!


Autor: Simona Mižikárová

Žádné komentáře:

Okomentovat